16. maj 2005

En film om varulve

Så fik jeg set Cursed. Der var ikke meget at komme efter. Christina Ricci (eller hvordan dælen det navn staves) kæmpede en brav kamp med et manus til en film, der ikke rigtig vidste, hvad den ville. Alt splat var klippet ud og spåkonen, for der er naturligvis en spåkone, var stemningsløs og nærmest ude af kontekst. Filmens persongalleri er klaustorfobisk og ikke alle sammenhænge i filmen er lige velfunderede. Men vi fik brugt en masse tid på skurkens motiver - hvilket omend fjollet var ret morsomt. Og så er spørgsmålet, er det en teenslasher? Det ligner i begyndelsen, men det er i virkeligheden en historie om outsideren i gymnasiet, om selvværd og om (seksuel) identitet - bortset fra at filmen flere gange taber fokus på denne side af hismtorien, for at fokusere på 'de voksnes' og varulvenes intriger, hvis formål egentlig bare er at legitimere deres handlinger.
Og så er der chokeffekter - men ikke megen stemning og heller ikke noget splat, det er klippet ud i et sådant omfang, at det kan mærkes og det tydeligt.
Og så er der computergrafik, der ikke altid er lige imponerende - men oh well, det overlever man nok.
Og så er der en 'smoking gun', der ikke bliver anvendt, nemlig jernladyen.
Og så er der en noget påklistret 'Rødhætte' påkaldelse, men den forbliver ubrugt, hvilket er godt det samme, eftersom der ikke er meget at komme efter her.

Og så var der to interessante ting (når vi ser bort fra skuespillerinden):
- Parkeringskældre er helt klart den moderne version af 'den mørke, farlige skov'. Det ses i mange film, men det var tydeligt her. Nok sagt om det.
- Elverhøj. Der var en elverhøj i filmen! Jeg er ret begejstret over den ide. Den havde rejst sig på gloende pæle og enhver, der trådte ind i den den, ville blive draget ind i en farlig og spændende verden, med risiko for at det farlige i denne verden vil følge en ud igen.
Altså med andre ord. Bilen, der ligger på højkant i buskadset, er tydeligvis elverhøjen. Når man kravler gennem bilen kommer ud på den side, hvor varulven er. Desuden er det nødvendigt, at kravle tilbage gennem bilen for at komme tilbage - at gå rundt om bilen er ingen mulighed. Og således kommer varulven ind i vore heltes verden.

Det der med at passere gennem porte på den måde er faktisk et så gennemgående motiv i film, at man til tider, tror at det er løgn. Men det fortæller jeg først om i næste indlæg.

Ingen kommentarer: